Videós szabályismertető

Yinsh videós szabályismertetés

Játék adatai:

logikai játék

Működés: Lerakósgatós, Kombinálós, Taktikai

Életkor: 9-99

Téma: logikai

Szerző: Kris Burm

Játékosok száma: 2 fő

Játékidő: 30 perc

Taktikai játék a legfinomabb fajtából! Öt egyformát kell sorba tenni, de a jelzőkövek és korongok kombinálásával egyszerre több dimenzióra kell figyelni. Ez a kontrolált káosz művészete.Egy gyönyörűen kidolgozott nagyon szép játékot ismerhetünk meg benne. Nemcsak, hogy szép, de rendkívül élvezetes is! Igaz, hogy némi absztrakt gondolkodás szükséges hozzá, de nem sokkal több, mint a népszerű Malom játékhoz.
A játékot két fő játszhatja. A játéktábla hatszög alapú, mely egyenlő oldalú háromszögekre van felosztva. Mindkét játékos rendelkezik 5 darab karikával (fekete-fehér), melyeket a játék elején tetszőlegesen felraknak a táblára. Főként az ellenfél által lehelyezett karikák elhelyezkedésétől függ, hogy hogyan rakjuk le a sajátjainkat. Ezen kívül még a játékhoz tartoznak a kétszínű korongok (egyik oldaluk fehér a másik fekete), melyekből sorokat próbálunk kialakítani.
A játék úgy indul, hogy mindkét játékosnak öt gyűrűje van a táblán. Akinek sikerül öt, saját színű koronggal egy sort alkotni, az leveszi egy gyűrűjét a tábláról.
A játékosok felváltva helyezik át karikáikat a tábla vonalai mentén és csak arra kell ügyelni, hogy nem ugorhatjuk át az ellenfél karikáit. Amikor elmozdítjuk a sajátunkat, akkor a színünknek megfelelő korongot teszünk a helyére. Ha már korábban lehelyezett korongokat ugrunk át, azokat meg kell fordítani. Így előfordulhat, hogy az általunk lehelyezett korongokat az ellenfél színére változtatjuk.
Az a játékos győz, akinek sikerült három gyűrűjét is levennie - vagyis akinek háromszor is sikerült 5 darab, saját színű korongból sort alkotnia.
A játékmenet rendkívül egyszerű. A szabályok könnyen tanulhatóak. Nagyon könnyű, ám éppen ezért nagyon szorakoztató játék annak, aki szereti az ilyen stílust.

Yinsh

  • Gyártó: Gipf Projekt
  • Cikkszám: Társasjáték
  • Elérhető: Nincs raktáron
  • 9,990Ft

  • Nettó ár: 9,990Ft

Címkék: két személyes játék, logikai játék, társasjáték